Staňte se love brandem svých zaměstnanců


Kanceláře jako z katalogu, skvělý tým a výběrová káva. Navenek firma, ve které by si přál pracovat každý. Jaká je ale realita? Budování love brandu směrem k zákazníkům je závislé primárně na kvalitě služeb, ztotožnění se se zákazníky, plnění požadavků směřovaných na firmu a marketingových kampaních. Otázka však zní - jak zapůsobit na své zaměstnance a vybudovat nezlomnou firemní loajalitu? Pojďme se podívat na 4 kroky, které vám pomohou v rámci realizace nabídky hodnot pro zaměstnance neboli EVP.

Nahlížejte na zaměstnance stejně jako na klienty!

Ať už se jedná o potenciální zaměstnance nebo ty stávající, nezapomínejte na jejich hodnotu a firemní přínos. Přistupujte k nim obdobným způsobem jako k vašim klientům. Měli byste být schopni zodpovědět jejich hlavní otázku - proč pracují pro vaši společnost a třeba pro vašeho konkurenta?

TIP! Prvním kontaktem bývá pracovní nabídka. Pojďte mrknout jak na ni!

 

1. Vytvořte si realizovatelný cíl

Vydefinujte si přesně své představy, které od naplnění EVP očekáváte. Do plánování zapojte svůj tým, nejedná se o izolovanou činnost. Projděte si hromadné statistiky, který bude sčítat výkon samotného náboru, fluktuaci a úspěšnost pohovorů. 

 Co vám identifikace, nastavení cílů a komunikace EVP přinese? 

  • Snížení nákladů spojených s náborem
  • Zaměstnání více top talentů
  • Snížení fluktuace zaměstnanců / zlepšení produktivity
  • Je snazší přilákat více kandidátů, když můžete předložit přesvědčivý důvod, proč se chtějí přihlásit.
  • Když dokážete jasně formulovat, proč by pro vás někdo chtěl pracovat, přitáhnete lidi, kteří jsou kulturně vhodnější a nerozhodnout se pro konkurenci

TIP! Buďte originální a začněte aplikovat netradiční způsoby náboru!

 

2. Analyzujte důvody nástupů a odchodů

Cíl už máte vytvořený. Teď byste se měli zaměřit na analýzu současné situace. Měli byste být schopni pochopit, z jakého důvodu si vaši firmu někdo vybere, nebo naopak z ní odejde. Prim v dnešní době hraje vytváření fokusních skupin, které za vás získávají informace a zajišťují řešení uvnitř společnosti. V neposlední řadě - poslouchejte, co jednotlivci v organizaci říkají! Obrázek si následně dokážete relativně rychle vytvořit sami. 

TIP! Využijte dosah sociálních sítí, které hrají v dnešní době prim!

 

3. Zaměřte se na osobnost kandidáta

Aplikace analyzovaných skutečností je přímo závislá na osobnosti konkrétního kandidáta. Jaká je jeho osobnost, zkušenosti, dovednosti, jak zjišťuje informace, a co ho přesvědčí na nabídku kývnout? Všechny tyto charakteristiky mají vliv na přijetí / odmítnutí. Jednoduše řečeno - prodávejte to, co si přejí koupit s patřičnou autenticitou. 

Existuje 5 hlavních ukazatelů, které většina kandidátů sleduje:

  • Mzda
  • Výhody
  • Pracovní příležitosti
  • Pracovní prostředí
  • Firemní kultura

Platí zde pravidlo, které si málo firem uvědomuje. Přidaná hodnota zaměstnání může být v těchto 5 ukazatelích rozpuštěna čili co není ve výhodách může být v příležitostech. 

 

4. Ověřujte, měřte a analyzujte!

Vytvořením EVP proces nekončí, ale začíná. Kontrolujte, že váš postup dává smysl a sledujte výsledky, které má na svědomí. Ideálně jednou za půl roku zkontrolujte, že klíčové metriky, které jste stanovili jsou stále funkční. Nepřestávejte se ptát stávajících i nových zaměstnanců, jestli jsou spokojení a co by změnili. 

TIP! Inovací není nikdy dost, aplikujte je i v náboru!

 

Představu o procesu, který EVP obnáší již máte. Přizpůsobte si ho vlastním požadavků a buďte firmou, kterou chcete být na všech frontách. Láska k brandu nemusí jít vždy nutně shora dolů, což dokážete ovlivnit výš zmíněnými kroky. Nezapomínejte se ptát a reálně se zajímejte o požadavky a stížnosti svých zaměstnanců, může to být skvělým prostředkem k nahlédnutí do firemní kultury!

 

 

Autor: Anna Křivská

Datacruit ATS pomůže zefektivnit nábor i vám

Chcete Datacruit vyzkoušet nebo potřebujete více informací?

Ozveme se vám a domluvíme nezávaznou ukázku nebo zodpovíme vaše dotazy.

* Pokud chcete, abychom vám zavolali

Chcete mluvit s naším CEO?
Zavolejte Zdeňkovi Bajerovi na +420 602 576 063.