Mileniálové a Generace Z: jak nastavit HR proces


Mileniálové a Generace Z přinášejí do pracovního prostředí nové výzvy, co se týče nastavení HR procesů. Starší generace zaměstnanců se spíše soustředí na výkon, mladší generace vyhledávají více flexibilitu, příležitosti k růstu a vyváženost práce a soukromí. Proto je důležité, aby firmy přizpůsobily své HR procesy potřebám těchto generací a zajistily tak spokojenost a produktivitu svých zaměstnanců.

TIP! ChatGPT je budoucností všech inovativních zaměstnání. Prozkoumejte jeho funkce i vy!

Pracovní flexibilita

Mileniálové a Generace Z více ocení flexibilní pracovní dobu a možnost práce z domova nebo jiného místa než jen v kanceláři. Firmy by proto měly umožnit zaměstnancům více volnosti, pokud to umožňuje povaha práce.

Rozvojové příležitosti

Mladší generace zaměstnanců hodnotí pozitivně možnosti růstu a vývoje, což může být realizováno například formou vzdělávání a mentorství. Firma by měla mít jasný plán rozvoje svých zaměstnanců a dávat jim příležitost rozvíjet své dovednosti a kariéru.

TIP! Náborové procesy se neustále posouvají. Přečtěte si, jaké jsou trendy a kam se procesy posouvají v článku o klíčových HR tématech pro rok 2023!

Zdravý pracovní styl

Mileniálové a Generace Z klade více důraz na zdraví a wellness, což by se mělo odrážet také v pracovním prostředí. Firmy by měly podporovat zdravý životní styl, například formou wellness programů, zdravého stravování v kantýnách a možnosti sportování.

Technologie a inovace

Mladí kandidáti jsou velmi znalí, co se týče technologií a očekávají, že budou používat moderní a inovativní nástroje i v práci. Firmy by měly být schopny poskytnout svým zaměstnancům nejmodernější technologie, aby mohli efektivně a produktivně pracovat.

Důraz na společenskou odpovědnost

Tyto dvě generace jsou více zainteresovaní v tématu společenské odpovědnosti a udržitelnosti. Firmy by měly být schopny ukázat svým zaměstnancům, že se angažují v těchto oblastech a podporují tak společenskou odpovědnost.

TIP! Nabídněte kandidátům benefity, které jsou momentálně v kurzu a vyčnívejte před konkurencí!

 

Celkově lze říct, že v dnešní době je důležité, aby firmy přistupovaly k procesům HR s ohledem na potřeby a očekávání mileniálů a Generace Z. Tyto generace hledají ve své práci větší smysl a propojení s hodnotami, které pro ně mají význam. Firmy, které budou schopné se jim přizpůsobit a nabídnout jim kromě finančních benefitů i dobré zdravotní a wellness programy, kvalitní vzdělávání a rozvojové příležitosti, budou mít větší šanci na úspěch v dnešním konkurenčním prostředí!

TIP! Budujte love brand směrem k zaměstnancům a upevněte tak jejich loajalitu!

 

 

Autor: Anna Křivská

Datacruit ATS pomůže zefektivnit nábor i vám

Chcete Datacruit vyzkoušet nebo potřebujete více informací?

Ozveme se vám a domluvíme nezávaznou ukázku nebo zodpovíme vaše dotazy.

* Pokud chcete, abychom vám zavolali

Chcete mluvit s naším CEO?
Zavolejte Zdeňkovi Bajerovi na +420 602 576 063.