5 klíčových HR témat na rok 2023


V roce 2023 jsou na programu důležité změny v oblasti náborových procesů a HR. Tyto změny reagují na aktuální potřeby a trendy na trhu práce. HR je klíčovým oddělením, které hraje významnou roli v dosažení firemních cílů a zajištění spokojenosti zaměstnanců. Proto je důležité, aby HR týmy sledovaly aktuální trendy a byly připraveny na nástrahy, které nový rok odkrývá.

TIP! Podívejte se také na populární benefity pro rok 2023!

Diversita v náborovém procesu

V roce 2023 budou firmy stále více zdůrazňovat potřebu diverzity a inkluze v rámci svých náborových procesů. Toto zahrnuje zvýšenou pozornost k rovným příležitostem pro všechny zájemce o práci, a to bez ohledu na jejich rasu, pohlaví, orientaci, věk, zdravotní stav nebo jiné faktory. Organizace se budou snažit vytvořit více rozmanitou a inclusivní kulturu.

TIP! Přečtěte si více o diverzitě, rovnosti a inkluzi a jděte tím příkladem dalším firmám!

 

Rozvoj talentů a získávání zaměstnanců

Samozřejmostí bude hledání způsobů, jak rozvíjet talent svých zaměstnanců a zlepšovat jejich zkušenosti. Firmy budou nabízet školení a rozvojové programy, které pomohou svým zaměstnancům získat nové dovednosti a zlepšit jejich výkon. Náboráři budou také hledat způsoby, jak získat nejtalentovanější kandidáty, a to prostřednictvím cílených a inovativních náborových strategií.

TIP! Digitalizace zapříčinila velký zájem o IT kandidáty. Přečtěte si o způsobech jak svůj IT talent pool rozšířit!

 

Technologie v náborovém procesu

Inovativní technologie v náborovém procesu vedou ke zlepšení procesů a zajišťují výhody, které napomáhají v boji s konkurencí. Firmy budou využívat automatizované nástroje pro sledování a hodnocení životopisů, online pohovorů a dalších klíčových fází náborového procesu. 

 

Flexibilita a work-life balance

V roce 2023 bude větší důraz na potřebu flexibility a work-life balance pro své zaměstnance. Firmy budou nabízet možnosti práce na dálku, flexibilní pracovní dobu a další benefity, které pomohou svým zaměstnancům vyvážit svůj pracovní a osobní život. Zvýší se snaha o zajištění pracovního prostředí, které podporuje zdravý work-life balance a zlepšuje kvalitu života svých zaměstnanců.

TIP! Staňte se love brandem svých zaměstnanců pomocí těchto tipů!

 

Zdraví a bezpečnost zaměstnanců

Počítejte i se stále větším důrazem na zdraví a bezpečnost svých zaměstnanců. Firmy budou implementovat opatření, jako jsou například pracovní prostředí bez kouření, zdravé stravování a wellness programy, aby podporovaly zdravý životní styl. Budou také pečlivě sledovat a řešit jakékoliv bezpečnostní rizika, aby zajistily bezpečné pracovní prostředí.

 

Těchto 5 témat bude hrát v roce 2023 hlavní roli. Firmy, které budou tyto témata brát vážně a implementovat je ve svých procesech, budou mít výhodu při získávání a udržení talentovaných zaměstnanců a vytváření produktivního a inclusivního pracovního prostředí!

 

Autor: Anna Křivská

Datacruit ATS pomůže zefektivnit nábor i vám

Chcete Datacruit vyzkoušet nebo potřebujete více informací?

Ozveme se vám a domluvíme nezávaznou ukázku nebo zodpovíme vaše dotazy.

* Pokud chcete, abychom vám zavolali

Chcete mluvit s naším CEO?
Zavolejte Zdeňkovi Bajerovi na +420 602 576 063.