ChatGPT a OpenAI: využití v oblasti HR


V oboru HR se stále hledají nové a inovativní způsoby, jak usnadnit a urychlit procesy spojené s výběrem nových talentů. OpenAI, významný výzkumný institut, přichází s řešením v podobě modelu jménem ChatGPT, který je schopný vést přirozené textové rozhovory. Tento model představuje pro HR týmy velký potenciál pro automatizaci rutinních úkonů a zlepšení efektivity celého výběrového procesu!

TIP! Udělejte dojem na kandidáty pomocí netradičních způsobů náboru!  

První kontakt s kandidátem

Jedním z možných využití ChatGPT je automatizace prvního kontaktu s kandidátem. Tento model může být nastaven tak, aby odpovídal na často se opakující otázky uchazečů, jako jsou informace o volných pracovních pozicích a požadavcích na kandidáty. Tímto způsobem mohou HR týmy šetřit svůj čas a energii, co by jinak investovali do manuálních odpovědí. 

Automatizovaný prescreen 

Dalším způsobem, jak lze ChatGPT využít v HR, je automatizace výběrových procesů. Model může být nastaven tak, aby s kandidáty probíral jejich zkušenosti a kvalifikaci. Následně poskytoval personalistům shrnutí těchto informací. Tímto způsobem se výrazně urychluje a zjednodušuje výběrový proces.

Dotazníky spokojenosti

Kromě toho můžete ChatGPT využít i pro automatizaci dotazníků zaměstnanců. Model může být nastaven tak, aby s nimi komunikoval a shromažďoval informace o jejich spokojenosti v práci, motivaci a dalších faktorech ovlivňujících jejich zaměstnanecký život. Tyto informace mohou být pro HR týmy velmi cenné při plánování zlepšovacích opatření a rozvoje zaměstnaneckého prostředí.

TIP! Dbejte o své zaměstnance a staňte se firmou, kterou budou milovat!

Onboarding zaměstnanců

V neposlední řadě, ChatGPT může být také použit pro automatizaci procesů týkajících se onboardingového procesu pro nové zaměstnance. Model může být nastaven tak, aby odpovídal na otázky nových zaměstnanců a poskytoval jim potřebné informace, jako jsou například informace o benefitů a pracovních podmínkách. Tímto způsobem mohou HR týmy usnadnit a urychlit onboardingový proces, což má pozitivní vliv na nové zaměstnance a celkovou efektivitu HR týmu. 

TIP! Udělejte na nové zaměstnance dojem v průběhu onboardingu!

 

Závěrem lze říci, že model dokáže automatizovat rutinní úkony a předával relevantní informace, což pomáhá ušetřit čas HR týmu a zároveň zlepšuje zkušenost zaměstnanců. Využití ChatGPT může pomoci HR týmu v jejich úsilí o výběr a zaměstnání nejlepších talentů a vytvoření produktivního a příjemného pracovního prostředí!

TIP! Vzdělávejte se pomocí vzdělávacích kurzů v HR, které Datacruit ATS poskytuje!

 

V každém případě je důležité si uvědomit, že ChatGPT je pouze nástroj, který má usnadňovat práci HR týmu, a nikoliv ji nahrazovat. HR profesionálové stále zůstávají klíčovými hráči v celém výběrovém procesu a zaměstnávání talentů.

 

 

Autor: Anna Křivská

Datacruit ATS pomůže zefektivnit nábor i vám

Chcete Datacruit vyzkoušet nebo potřebujete více informací?

Ozveme se vám a domluvíme nezávaznou ukázku nebo zodpovíme vaše dotazy.

* Pokud chcete, abychom vám zavolali

Chcete mluvit s naším CEO?
Zavolejte Zdeňkovi Bajerovi na +420 602 576 063.