Populární benefity pro rok 2023


Možnosti v rámci benefitů jsou každým rokem pestřejší. Výhody minulých let už nevnímáme jako benefit, ale standardizované pracovní prostředí. Mezi tyto, již zapomenuté benefity patří práce z domova, flexibilní pracovní doba nebo společenské akce. Nabízí se nám tedy otázka - jak zaujmout potenciální kandidáty a dosavadní zaměstnance v roce 2023? Pojďme se podívat na několik populárních benefitů, které můžou v roce 2023 hrát rozhodující roli.

TIP! Přečtěte si o tom, jak se stát love brandem svých zaměstnanců! 

   

1. Do práce na pouhé 4 dny v týdnu!  

Dopřejte svým zaměstnancům 4 denní pracovní týden! Párkrát do roka se nám poštěstí, že máme prodloužený víkend. Představte si, že by se tato situace opakovala každý týden! Jedná se o rozšíření možností flexibility práce. Zaměstnanci by pracovali 80 % času za 100 % mzdy. Výhody z nastavení zmíněného modelu práce jsou oboustranné. Mezi ně patří především zvýšení míry produktivity! Odpočinutý zaměstnanec má totiž větší zápal do práce a zároveň se prohlubuje láska k firmě jako takové. 

TIP! Bližší informace k fungování 4 denního pracovního týdne poskytne 4 Day Week Global, nezisková organizace, která za celým projektem stojí!  

 

2. Duševní zdraví na prvním místě

Zaměstnanaci se čím dál častejí setkávájí s vyhořením nebo nadmírou stresu. Je v zájmu obou stran, aby se tyto problémy a důvody, které je způsobují, řešily. Dbejte na psychické zdraví svých zaměstnanců! Vrátí se vám to formou kvalitně odvedené práce a pozitivní energií na pracovišti. Vzdělávejte své zaměstnance jak rozpoznat a řešit problémy duševního zdraví u druhých a tím obohaťte svou interní podpůrnou kulturu. Existuje i mnoho asistenčních programů pro zaměstnance.

TIP! Chybí vám motivace a inspirace k výkonu práce? Přečtete si pár tipů, které vám pomůžou!  

  

3. Finanční podpora 

Výše mzdy není benefitem, ale finanční bonusy k práci se za ně považují. Zaměstnavatelé by se měli soustředit na ty, které jsou žádané nejvíce. Především se jedná o příspěvky na jídlo nebo důchodové pojištění. Mnozí zaměstnanci mají problém s upřednostněním spoření namísto momentálních - nezbytných výdajů. Motivujte je tím, že pokud si nějakou částku odloží na spoření, tak je o nějakou hodnotu budete dorovnávat

 

4. Asistence při péči o děti

Pomoc při péči o děti může mít více forem jako jsou hlídání, doučování, vysokoškolské koučování a dotovaná péče o děti prostřednictvím příspěvků zaměstnavatele. Pomoc při péči o děti sponzorovaná zaměstnavateli s blížícím se novým rokem stoupá stejně jako požadavky, které jsou na ně v tomto ohledu kladeny. Pokud svým zaměstnancům takové výhody zajistíte, zvýšíte jejich pracovní výkon, což je samozřejmě pozitivní pro obě strany. 

TIP! Přečtěte si o Genixe, neziskové společnosti, která pomáhá znevýhodněným jedincům na pracovním trhu  

 

Benefity zmíněné v našem článku nejsou jedinými, které byste svým zaměstnancům mohli letos dopřát, ale jedná se o ty plošně nejžádanější. Zároveň nemusí korespondovat s požadavky vašich zaměstnanců. Z toho důvodu nezapomínejte na nejdůležitější benefit, možnost se vyjádřit a být vyslechnut. Zeptejte se svých zaměstnanců, co by v rámci benefitů uvítali, co je trápí a co by změnili. Rozvíjejte firemní kulturu, ve finále je to pro loajalitu zaměstnanců to nejdůležitější! 

 

 

Autor: Anna Křivská

Datacruit ATS pomůže zefektivnit nábor i vám

Chcete Datacruit vyzkoušet nebo potřebujete více informací?

Ozveme se vám a domluvíme nezávaznou ukázku nebo zodpovíme vaše dotazy.

* Pokud chcete, abychom vám zavolali

Chcete mluvit s naším CEO?
Zavolejte Zdeňkovi Bajerovi na +420 602 576 063.