Postavili jsme nový web pro neziskovou organizaci Genixa


Málokdo možná tuší, že kromě vyvíjení moderní náborové aplikace se v Datacruit zabýváme i tvorbou webů. Máme za sebou řadu kariérních stránek, které úspěšně přivádějí našim klientům zajímavé kandidáty a usnadňují recruiterům jejich každodenní práci. 

Naše práce nás baví a máme radost, když můžeme naše zkušenosti využít pro dobrou věc a pomoci i jinde. Proto jsme se rozhodli podpořit neziskovou společnost Genixa. Organizace se zabývá pomocí lidem, kteří jsou na trhu práce jakýmkoli způsobem znevýhodněni. Ať už se jedná o maminky na mateřské dovolené, lidi nad 50 let nebo například zdravotně indisponované lidi. Skrze webináře, online i prezenční kurzy nabízí kromě vzdělávání i odborné konzultace.

Genixu nejvíce trápila předchozí verze webových stránek, které byly provozovány na zastaralé verzi redakčního systému Joomla. Nepřehlednost systému a jeho uživatelská komplikovanost v podstatě znemožňovala možnost pravidelné a jednoduché aktualizace. Nevyhovující byla také struktura stránek, která nereflektovala všechny potřeby.

Rozhodli jsme se Genixe pomoci a zajistili komplexní technickou stránku tvorby nového webu. O tvorbu obsahu se postarali přímo v Genixe, na nás tedy zůstala role poradce v oblasti uživatelského designu, programování, layoutu i plnění stránek připraveným obsahem. „Vytvořili jsme pilotní verzi webu, kterou provozujeme na našem vlastním CMS (Content Management System) a na Datacruit webhostingu, kde provozujeme i další webové a kariérní stránky našich zákazníků,“ komentuje průběh spolupráce CEO Datacruit Zdeněk Bajer. „Výhodou vlastního CMS oproti těm tradičním, jako jsou právě Joomla nebo Wordpress, je především bezpečnost, rychlost a rozšiřitelnost takového řešení.“ Během procesu stavby nového webu a především poté, co jsme ho začali plnit obsahem, došlo i na několik změn ve struktuře stránky, což je běžná praxe. Finálním krokem bylo otestování funkčnosti celého webu a jeho překlopení na ostrou verzi s doménou www.genixa.cz. Samozřejmostí bylo i nasazení webové analytiky.

Hlavní výhody nového webu jsou následující:

  • odpovídá aktuálním potřebám organizace Genixa, 
  • umožňuje správu a plánování prezenčních i online kurzů, včetně online registrace, 
  • na webu je možné přehrávat záznamy z proběhlých webinářů, 
  • je plně responzivní, a tedy uživatelsky příjemný, jak na běžném počítači, tak v mobilním zařízení nebo tabletu, 
  • rychlost, bezpečnost a snadná rozšiřitelnost díky využití vyspělých technologií při stavbě webu.
Sára Drozdová, Project Manager v Genixe, dodává: „Důležitá pro nás byla proaktivita. Potřebovali jsme někoho, kdo bude přicházet s návrhy a dalšími změnami, které nám pomohou web oživit. Datacruit navrhl šablonu webu, kam nahrávali naše texty, konzultovali s námi změny i nápady, které budou vypadat dobře a budou uživatelsky přívětivé. Navíc na každý náš požadavek našli řešení a změny připravovali velmi rychle.“

Přejeme celému projektu Genixa, aby jim nové stránky spolehlivě sloužily, a i díky nim dokázali nadále pomáhat lidem na cestě k jejich novému zaměstnání.


Autor: Zuzana Bártová

Datacruit ATS pomůže zefektivnit nábor i vám

Chcete Datacruit vyzkoušet nebo potřebujete více informací?

Ozveme se vám a domluvíme nezávaznou ukázku nebo zodpovíme vaše dotazy.

* Pokud chcete, abychom vám zavolali

Chcete mluvit s naším CEO?
Zavolejte Zdeňkovi Bajerovi na +420 602 576 063.