Jak získat motivaci a inspiraci pro práci v HR?


HR přitahuje jednotlivce, kteří chtějí něco změnit a mít vliv na lidi a organizace. Jak tedy můžete dál udržovat počáteční vášeň, když vás každodenní zátěž a vyčerpání začne stahovat dolů? Zde je několik nápadů, jak si počáteční motivaci zachovat!

Učte se novým věcem!

Pokud se cítíte zaseklí a nejste si jisti, jak rozšířit své HR zkušenosti, naučit se něco nového je skvělým způsobem jak se posouvat dál. Vzdělávací programy a certifikace jsou skvělým prostředkem, které byste měli využít. Poskytnou vám strukturovaný kurz s odborníky a zdroji, které vám mohou ukázat nové aspekty HR a způsoby, jak posunout sebe a svou organizaci.


Tip: Vyzkoušejte tuto příležitost a získejte mezinárodní certifikaci jako recruiter nebo sourcer na 4denním kurzu, který vede 8 HR mistrů Recruitment Academy.    

  

Vytyčte si cíle

Nechte se inspirovat svou prací a přemýšlejte o tom, kam vás může zavést. Kde chcete být za 1 rok, 5 let nebo dokonce 10? Analýza cílů vám pomůže uvědomit si, jaké aspekty milujete a kam chcete na své současné pozici expandovat. To vás může motivovat k vytváření menších cílů, které vás posunou k úspěchu. Můžete se například cítit naplněni náborem a přiřazováním vhodných kandidátů na konrkétní pozice své firmy. To by vás mohlo vést k menším cílům, jako je rozšíření svého talentpoolu nebo převzetí iniciativy v náborovém procesu. 


TIP! Podívejte se na naše vzdělávací blogy a náborový process už nikdy nebude tak komplikovaný!  


Inspirujte se!

Je nepravděpodobné, že by inspirace přišla odnikud. Někdy musíte hledat informace, které jsou pro vás zajímavé nebo které podnítí vášeň pro vaši kariéru. Jedním ze skvělých způsobů, jak toho dosáhnout, je připojit se k HR komunitě mimo vaši kancelář. Věřte tomu nebo ne, existují tuny HR zaměřených médií, od podcastů, přes newslettery až po blogy. Pokud vás to nezajímá, můžete začít sledovat HR lídry v oboru na sociálních sítích. Autor José Kadlec, první oficiálně certifikovaný náborář na LinkedIn ve střední a východní Evropě, zveřejňuje všechny věci související s HR, Romana Martincová, která je hlavou HR známé firmy RedBull nebo Martina Chloupková, která má zkušenosti ze Slevomatu a momentálně je ředitelkou lidských zdrojů ve společnosti Heureka. Jedná se pouze o pár ikon ze světa HR, které je skvělé sledovat a případně se od nich učit.


Tip: Chcete-li mít aktuální informace o všech věcech HR, podívejte se na některé z blogů na www.hrmixer.cz, přihlaste se k odběru newsletteru GoodCall nebo se podívejte na jejich Redefining Recruitment Podcast


Ať už v HR teprve začínáte nebo máte rozjetou kariéru, každý má chvíle, kdy si potřebuje připomenout, proč s touto kariérou vůbec začal, a najít motivaci v ní pokračovat. Doufejme, že vás tento článek nasměroval k některým zdrojům inspirace!

Autor: Anna Křivská

Datacruit ATS pomůže zefektivnit nábor i vám

Chcete Datacruit vyzkoušet nebo potřebujete více informací?

Ozveme se vám a domluvíme nezávaznou ukázku nebo zodpovíme vaše dotazy.

* Pokud chcete, abychom vám zavolali

Chcete mluvit s naším CEO?
Zavolejte Zdeňkovi Bajerovi na +420 602 576 063.