Oslovování pasivních kandidátů a vyhledávání skrytých talentů

Funkce ATS

Oslovování pasivních kandidátů a vyhledávání skrytých talentů je stále důležitějším aspektem moderního náboru zaměstnanců. Klasické metody náboru již nestačí, protože často nenalézají kandidáty, kteří nejsou aktivní v hledání práce. Proces oslovování pasivních kandidátů a vyhledávání skrytých talentů vyžaduje strategii a zručnost, které se liší od běžného náborového procesu. V tomto článku se podíváme na několik tipů, které vám pomohou efektivněji oslovovat pasivní kandidáty a objevovat skryté talenty!

TIP: V posledních letech jsme svědky neustálého pokroku v digitálních technologiích. Přečtěte si využití Metaverse v HR!   

  

Vytvořte si dobrou pověst

Pasivní kandidáti obvykle neaktivně sledují trh pracovních příležitostí. Proto je důležité mít dobrou firemní pověst. Snažte se budovat svou značku prostřednictvím sociálních médií, webových stránek a recenzí. Lidé mají tendenci se zajímat o společnosti, které mají dobré hodnocení od svých zaměstnanců.      

  

Využijte sociální média

Aktivní přítomnost na sociálních médiích může být účinným způsobem, jak zaujmout pozornost pasivních kandidátů. Publikujte zajímavý obsah týkající se vaší společnosti, projektů a zaměstnanců. Zaujme-li to pasivního kandidáta, může se rozhodnout prozkoumat více informací o vaší společnosti.    

  

Networking

Efektivní networking je klíčový při oslovování pasivních kandidátů. Zapojte se do odborných skupin, účastněte se konferencí a setkávejte se s profesionály ve vašem odvětví. Networking vám umožní navázat kontakty s talentovanými jednotlivci, kteří by mohli být ochotni přijmout nové pracovní výzvy.

TIP: Cest k oslovení kandidátů existuje nespočet. Mrkněte na ty nejokázalejší!    

  

Personalizovaná komunikace

Pasivní kandidáti dostávají pravděpodobně velké množství nabídek. Abyste se vynořili mezi konkurencí, musíte se vyznačovat personalizovaným přístupem.      

  

Zaměřte se na jejich motivaci

Při oslovování pasivních kandidátů je důležité porozumět jejich motivacím a potřebám. Většina z nich již má stabilní zaměstnání, takže je potřeba jim ukázat, jak by mohli profitovat z přechodu do vaší společnosti. Identifikujte jejich profesní cíle, zájmy a hodnoty a zdůrazněte, jak vaše společnost může přispět k jejich rozvoji a kariérnímu růstu.      

  

Přístup prostřednictvím osobního kontaktu

Oslovování pasivních kandidátů je často nejefektivnější prostřednictvím osobního kontaktu. Zvažte využití svých stávajících zaměstnanců, obchodních partnerů nebo známých ve vašem odvětví k identifikaci a oslovování pasivních kandidátů. Doporučení od důvěryhodného zdroje může být silnou motivací.    

  

Využijte specializované platformy

Existuje řada online platform, které se zaměřují na propojování zaměstnavatelů s pasivními kandidáty. Tyto platformy poskytují přístup k databázím talentů, které aktivně neseženete jinde. Při výběru takové platformy si ověřte její reputaci, kvalitu dat a zda je v souladu s vašimi náborovými potřebami.

TIP: Digitální transformace je nevyhnutelná. Vytvořte si talent pool IT kandidátů a buď o krok napřed!    

  

Vytvořte přitažlivou pracovní nabídku

Pasivní kandidáti často vyžadují více než jen zajímavou pracovní pozici. Vytvořte přesvědčivou pracovní nabídku, která zahrnuje flexibilní pracovní podmínky, možnosti rozvoje a benefity. Pasivní kandidáti mají většinou dostatek možností, takže musíte nabídnout něco, co je zaujme a přesvědčí je o tom, že právě vaše společnost je pro ně tou správnou volbou.

Oslovování pasivních kandidátů a vyhledávání skrytých talentů je klíčovým faktorem pro úspěch moderního náboru zaměstnanců. Vyžaduje to strategii, trpělivost a inovativní přístup. S využitím těchto tipů a technik, jako je budování dobré pověsti zaměstnavatele, aktivní přítomnost na sociálních médiích, síťování a personalizovaná komunikace, můžete získat pozornost pasivních kandidátů a objevit skryté talenty.

TIP: Staňte se love brandem svých zaměstnanců. Přečtěte si o 4 krocích, které vám pomohou s EVP!

Autor: Anna Křivská

Datacruit ATS pomůže zefektivnit nábor i vám

Chcete Datacruit vyzkoušet nebo potřebujete více informací?

Ozveme se vám a domluvíme nezávaznou ukázku nebo zodpovíme vaše dotazy.

* Pokud chcete, abychom vám zavolali

Chcete mluvit s naším CEO?
Zavolejte Zdeňkovi Bajerovi na +420 602 576 063.