5 způsobů, jak vytvořit přesvědčivou firemní image

Funkce ATS

Každý personalista ví, že přilákat nejlepší talenty je klíčovým krokem k úspěchu. Abychom toho dosáhli, je nezbytné mít přesvědčivou firemní image, která potenciálním kandidátům říká, že vaše firma je místo, kde chtějí pracovat. Zde je pět klíčových způsobů, jak vytvořit takovou atraktivní firemní identitu.

TIP! Přečtěte si o strategiích, které napomáhají k přilákání a udržení nejlepších talentů!  

  

1. Definujte a zdůrazněte své hodnoty

Vaše firemní hodnoty jsou jádrem vaší identity. Definujte je jasně a zdůrazněte je ve veřejných projevech a komunikaci. Kandidáti hledají společnosti, které sdílí jejich hodnoty, a tím, že jasně prezentujete své hodnoty, přilákáte ty, kteří se s nimi ztotožňují.

  

2. Kvalitní zaměstnanecká zkušenost

Kvalitní zaměstnanecká zkušenost je klíčovým faktorem pro vytvoření pozitivní firemní image. Ujistěte se, že vaši současní zaměstnanci jsou spokojeni a že se o ně staráte. Spokojení zaměstnanci budou mluvit pozitivně o vaší firmě a přitáhnou pozornost potenciálních kandidátů.

TIP! Držte krok s neustálým technologickým vývojem a využívejte, co nabízí. Podívejte se, jak využít Metaverse v HR!  

  

3. Sdílejte příběhy zaměstnanců

Příběhy současných zaměstnanců jsou silným nástrojem pro prezentaci firemní identity. Sdílejte příběhy o jejich úspěších, výzvách a osobním růstu v rámci vaší organizace. Tím potenciální kandidáti uvidí, jaký potenciál jim vaše firma může nabídnout.

  

4. Investujte do online prostředí

Dnešní kandidáti hledají informace online. Mějte kvalitní webové stránky, aktivní sociální média a pravidelně publikujte relevantní obsah. To vše pomůže budovat pozitivní firemní image.

    

5. Zapojte se do komunity

Aktivní zapojení ukazuje, že vaše firma je součástí většího celku. Podílejte se na dobročinných akcích, společenských projektech a zapojte se do diskuzí o aktuálních tématech ve vašem oboru. To vše ukazuje, že vaše firma má sociální odpovědnost a zájem o své okolí.

TIP! Soustřeďte se na employee experience a celkovou spokojenost svých zaměstnanců. Sepsali jsme pro vás klíčové aspekty, které tomu napomáhají!

  

Vytvoření přesvědčivé firemní image pro přilákání nejlepších kandidátů vyžaduje čas a úsilí, ale může mít zásadní vliv na váš úspěch. S těmito pěti strategiemi můžete začít budovat pozitivní image, která vám pomůže oslovit talenty, které hledáte. 

  

Pokud se zaměříte na definici hodnot, péči o zaměstnance, sdílení příběhů, online prostředí a zapojení do komunity, budete na nejlepší cestě k tomu, abyste přilákali nejlepší kandidáty, kteří budou přispívat k růstu a úspěchu vaší firmy.

TIP! Kariérní web bývá prvním místem, které kandidát při oslovení navštíví. Dbejte na jeho kvalitu!

Autor: Anna Křivská

Datacruit ATS pomůže zefektivnit nábor i vám

Chcete Datacruit vyzkoušet nebo potřebujete více informací?

Ozveme se vám a domluvíme nezávaznou ukázku nebo zodpovíme vaše dotazy.

* Pokud chcete, abychom vám zavolali

Chcete mluvit s naším CEO?
Zavolejte Zdeňkovi Bajerovi na +420 602 576 063.