5 kroků k úspěšnému náborovému webu

Funkce ATS

Nábor a získávání talentovaných zaměstnanců je i dnes stále velmi drahým procesem pro mnoho firem, které se snaží přilákat nejlepší kandidáty do svých řad. Jedním z efektivních způsobů, jak náborový proces vylepšit a získat kvalitní uchazeče v co nejkratším čase, je prostřednictvím profesionálního kariérního webu. Pojďme si ukázat, jak by takový web měl vypadat.

3 zásadní důvody, proč byste náborový web měli mít:  

  

      1) Zvýšení viditelnosti a atraktivity zaměstnavatele.

Profesionálně navržený náborový web umožňuje firmě prezentovat svou kulturu, hodnoty a přednosti jako zaměstnavatele. To zvyšuje atraktivitu vaší společnosti pro potenciální uchazeče a pomáhá vám vytvořit pozitivní dojem u zájemců o práci.  

  

      2) Lepší cílení a oslovování kvalitních kandidátů.

Díky náborovému webu můžete efektivněji identifikovat a oslovovat kvalitní kandidáty. Můžete vytvářet cílené pracovní nabídky a sdělení, které osloví ty správné lidi s potřebnými dovednostmi a zájmy.  

  

      3) Zjednodušení a automatizace náborového procesu.

Profesionální kariérní web umožňuje jednodušeji spravovat náborový proces. Můžete vytvářet online formuláře, které usnadňují uchazečům přihlášení a odesílání životopisů. S integrací na Datacruit můžete mít všechny kandidáty na jednom místě.  

  

5 kroků správným směrem

Jak ale takový web vytvořit? Pojďme si ukázat pět kroků, které vás při jeho tvorbě povedou tím správným směrem.  

  

  • Srozumitelné představení pozic je základ.

Dobře představte každou volnou pozici. Funguje to stejně jako u vaší nejlepší prodejní landing page. Začněte tím nejdůležitějším. Koho hledáte? Na jaký úvazek? Co od něj požadujete? Co za to nabízíte?

TIP! Jak vlastně stvořit tu nejvychytanější landing page? To vám povíme v tomto článku.  

  

  • Neříkejte všechno sami.

Nechte za sebe mluvit své zaměstnance. Každou firmu tvoří lidé. A každého zajímá, kdo je jejich potenciální budoucí kolega a co si myslí o svém zaměstnavateli. Představte svůj tým a sdílejte jeho zkušenost s vámi.

TIP! Proč kandidáty vlastně tak zajímá, co si myslí vaši zaměstnanci? Přečtěte si článek o trendech v oblasti social proof s Pavlínou Louženskou z podcastu Trendspotting.  

  

  • Co tam máte dál?

Ukažte vaše třešničky na dortu. Firemní benefity mohou být velkými lákadly. Čím vším vašim zaměstnancům zpříjemňujete život?  

  

  • Nehažte uchazečům klacky pod nohy.

Usnadněte kontakt. Neodrazujte uchazeče složitým procesem kontaktování. Vytvořte na vašem webu formulář, jehož prostřednictvím vám pošlou všechny požadované údaje a soubory.  

  

  • Nepřidělávejte si zbytečnou práci. 

Náborový web má být v rukách HRistů, nikoliv vývojářů. No code nástroje jako je solidpixels jim dávají možnost zvládnout náborové stránky postavit bez externí pomoci. Zbytek ponechte automatizaci. Ukládání dat o uchazečích do přehledných tabulek, propojení s Datacruit či automatické potvrzovací e-maily, to vše vám ušetří spoustu času.  

  

Než začnete

Než se pustíte do tvorby vašeho kariérního webu, nezapomeňte si připravit několik základních podkladů. Na začátku se zaměřte na strukturu. Naplánujte si, jak bude váš web strukturovaný, jak budou vypadat jeho stránky, jaké budou mít části a čím je budete chtít naplnit. Základními jsou v tomto případě sekce O nás, Benefity, Tým, Kontakty nebo Formuláře.   

  

Co všechno chcete na vašem kariérním webu říct potenciálním zaměstnancům? Sepište si podle naplánované struktury všechny potřebné texty - představení volných pozic, benefity, firemní filozofii… Jaký další obsah můžete uchazečům ukázat? Připravte si články z vašeho blogu nebo třeba odkazy na vaše sociální sítě.  

  

Komunikace značky by měla být stejná napříč všemi jejími kanály, proto se určitě nepohnete z místa bez manuálu vizuální identity se všemi prvky, které by měla obsahovat - loga, barev, písma, použití atd. A když už jsme u toho vizuálu, nachystejte si rovnou i zbytek potřebného vizuálního obsahu. Doplňte svůj web fotkami zaměstnanců, piktogramy benefitů, videi z firemních akcí atd.

Autor: Anna Křivská

Datacruit ATS pomůže zefektivnit nábor i vám

Chcete Datacruit vyzkoušet nebo potřebujete více informací?

Ozveme se vám a domluvíme nezávaznou ukázku nebo zodpovíme vaše dotazy.

* Pokud chcete, abychom vám zavolali

Chcete mluvit s naším CEO?
Zavolejte Zdeňkovi Bajerovi na +420 602 576 063.