5 otázek, na které se zeptat při náboru kandidátů na remote pozice


Současná doba má několik specifik. Jednak je na trhu velká poptávka po kandidátech, ti jsou ale často skeptičtí ke změně práce v této nejisté době a dále nám do toho zasahuje zvýšená popularita práce na home-office. Ať už tedy nabíráte člověka z druhé strany republiky nebo světa a víte, že většina práce bude odváděna remote, nezapomeňte se při pohovoru zeptat na těchto 5 klíčových otázek!

Jak si rozplánováváte svůj pracovní den?

Při položení této otázky je důležité pozorně poslouchat, jakým stylem kandidát popisuje svůj pracovní den. Důležité je také zjistit, jestli má ve svém běžném pracovním dni nějaký systém a řád. Zda třeba upřednostňuje meetingy ráno a odpoledne se soustřeďuje na práci, kdy sám sebe vnímá jako nejvíce produktivního a pro jaké pracovní aktivity tento čas využívá. Pokud rychle přeskakuje z jedné aktivity na druhou, může to znamenat nesoustředěnost

  

S jakými nástroji a softwary běžně pracujete?   

Tohle je skvělý způsob, jak nahlédnout do běžného pracovního dne kandidáta a zjistit,  jak funguje a jestli je dostatečně organizovaný. Můžete snadno zjistit, jaké (a jestli) pomocníky kandidát používá při organizaci času. Jednat se může třeba o Todoist, OneNote, Evernote, Wunderlist nebo Google kalendář.  

Zjistěte, jestli používá například stejný CRM systém, software pro komunikaci, videohovory apod. jako vaše společnost. Pokud ano, tím lépe! Velkou výhodou je, že kandidát s těmito softwary nejenže umí už pracovat, ale v některých případech je už má v počítači nainstalované. 


TIP! Četli jste už náš článek o využití chatbotů v náboru? Inspirujte se!


Jak často si dáváte přestávky?

Přestávky jsou důležitou částí zaměstnanecké produktivity. Při práci z domova se práce a osobní život může tak trochu “slít” a zaměstnanec tak pracuje mnohy déle a bez přestávky. 


Kandidát se špatnými přestávkovými návyky není vhodnou volbou. Někteří totiž považují přestávky za neefektivní způsob trávení času a podceňují je. Tím může dojít k přepracovanosti a nervovému zhroucení


Nezapomínejme, že pravidelnými přestávkami dáváme zaměstnanci možnost zpracovat informace z předešlé aktivity a být více produktivní. S klientem se shodněte, jak často by se měly dávat přestávky a zjistíte, jestli vám v tomto kandidát vyhovuje. 


Co považujete za největší výzvy při práci na dálku?  

Odpověď na tuto otázku vám odhalí, s čím kandidát může mít problémy. Například s technikou, což se pozná už podle toho, jestli mu dělalo problém připojit se k videohovoru. 


Doplňující otázkou je, zda si dokáže kandidát připustit své slabiny v oblasti práce na dálku. Pokud ano, je větší šance, že se jim pokusí čelit a změnit je.  Dejte si pozor na kandidáty, kteří tvrdí, že žádný problém nemají. Snažte se toto skutečně s kandidátem ověřit.

  

Jak si představujete komunikaci s nadřízeným a týmem?  

Komunikace je při práci na dálku extrémně důležitá. Je nutné si nastavit systém a její pravidla tak, aby byl kandidát resp. nový zaměstnanec schopen se svými nadřízenými nebo kolegy komunikovat za jakékoliv situace. 


Ujistěte se, že kandidát umí používat Google Meets, Hangouts, Teams a podobně. Bohužel, žádná metoda není stejná jako práce přímo v kanceláři, tudíž musíme dávat více pozornosti tomu, jak kandidát odpovídá. 


Přejeme hodně štěstí při pohovorování a ve mezičase si můžete přečíst náš návod na to, jak se stát efektivnějším recruiterem!
Autor: Anna Křivská

Datacruit ATS pomůže zefektivnit nábor i vám

Chcete Datacruit vyzkoušet nebo potřebujete více informací?

Ozveme se vám a domluvíme nezávaznou ukázku nebo zodpovíme vaše dotazy.

* Pokud chcete, abychom vám zavolali

Chcete mluvit s naším CEO?
Zavolejte Zdeňkovi Bajerovi na +420 602 576 063.