TOP 5 zahraničních knih pro personalisty roku 2021


V současné extrémně dynamické době musí být náboráři rychlí, přizpůsobiví a aplikovat účinné a efektivní metody náboru. V dnešním článku přinášíme výběr top zahraničních knih, které vám pomohou najít ty nejlepší talenty na trhu práce.


1. Social Media Recruitment

Social Media Recruitment: How to Successfully Integrate Social Media into Recruitment Strategy

Sociální sítě jsou jedním z hlavním kanálů pro hledání talentů. Řeč není pouze o LinkedIn. Značnou roli také hraje Facebook, Instagram a Twitter. Využívání sociálních sítí v náboru je efektivní a nákladově relativně nenáročné. Tato kniha je skvělým zdrojem informací o tom, jak sociální sítě využívat.

2. Recruiting in the Age of Googlization

Recruiting in the Age of Googlization

Doby, kdy si kandidáti vytiskli na papír svá CV a přišli osobně na pohovor, jsou už dávno pryč. Díky četnějšímu užívání moderních technologií se svět postupně zbavil starých náborových postupů a nahradily je účinnější a úspornější metody. Kniha Recruiting in the Age of Googlization pojednává o osvědčených náborových postupech za využití těch nejnovějších technologií.

3. The Future Workplace Experience

The Future Workplace Experience: 10 Rules For Mastering Disruption in Recruiting and Engaging Employees

 

Strategické, agilní a zaměřené na zákazníka. To vše jsou rysy společností, které jsou leadery technologického vývoje. Tato kniha popisuje, jak ve společnosti uřídit náborové potřeby v době neustálých změn.

4. The Robot-Proof Recruiter

The Robot-Proof Recruiter: A Survival Guide for Recruitment and Sourcing Professional

Profesionálové v některých oborech jsou dnes doslova bombardováni nabídkami práce, a proto pro může být těžké se v takové spoustě informací orientovat. Tato kniha pojednává o tom, jak komunikovat s kandidátem tak, aby si s ním recruiter vybudoval důvěru a byl mu oporou během celého náborového procesu.

5. Talent Magnet

Talent Magnet: How to Attract and Keep the Best People

Ve světě náboru existuje jednoduché pravidlo: abyste byli nejlepší, musíte také najmout ty nejlepší. Kdo jsou ale ti nejlepší? Z této knihy se dozvíte, co talentovaní kandidáti skutečně hledají a na co je jako recruiter/ka nalákate.

 

Věříme, že vám tento výběr knih pomůže ještě zefektivnit vaše stávající náborové metody a zabodujete při dalších obsazeovaných pozicích. Nezapomeňte si také přečíst Datacruit tipy na to, jak se stát efektivnějším recruiterem.

Autor: Jakub Dubiel

Datacruit ATS pomůže zefektivnit nábor i vám

Chcete Datacruit vyzkoušet nebo potřebujete více informací?

Ozveme se vám a domluvíme nezávaznou ukázku nebo zodpovíme vaše dotazy.

* Pokud chcete, abychom vám zavolali

Chcete mluvit s naším CEO?
Zavolejte Zdeňkovi Bajerovi na +420 602 576 063.