Datacruit ATS integruje nový vzdělávací modul zahrnující obsah kurzů Recruitment Academy


V dnešní době je MS Excel (nebo by měl být) dávno překonaným způsobem ukládání dat o kandidátech v rámci náboru zaměstnanců. Nahradily ho tzv. Applicant Tracking Systems (ATS), které jsou již dlouhou dobu hlavním aktérem v modernizování náborových technologií a neustále se vyvíjí v důsledku měnícího se prostředí na trhu a na základně nejnovějších business trendů. 

I v Datacruit je naší misí eliminovat neefektivní technologie používané v rámci náboru zaměstnanců a nahradit je chytrým, lehce uživatelným ATS řešením. Jako součást skupiny GoodGroup, která je dále tvořena náborovou agenturou GoodCall a vzdělávací institucí Recruitment Academy, přispíváme ke kultivaci náboru již od roku 2014.

Našim cílem je skrze náborové technologie, data a efektivitu zvyšovat produktivitu celé společnosti. Náš CEO Zdeněk Bajer se v oblasti náboru pohybuje již od roku 2005. Na úspěchu společnosti se zásadní měrou podílí zejména tým plný odborníků, kteří mají v oboru řadu zkušeností, a dělají z Datacruitu předního dodavatele na trhu. Navíc, díky působení vedle dvou sesterských firem soustředících se na trh náboru, jsme schopní reagovat na aktuální potřeby recruiterů a tak být v této oblasti inovativní.

Zvyšování kvalifikací recruiterů pomocí ATS

Nedávno jsme do Datacruit ATS implementovali zcela nový prvek, který má opět potenciál způsobit malou revoluci ve využívání náborových technologií. Ve spolupráci s Recruitment Academy jsme představili na míru šité vzdělávací moduly skládající se z kurzů v oblastech, které se přímo týkají HR a náboru, například talent sourcing. Tento nový prvek je reakcí na nynější trend tzv. on-demand learning – nabízení okamžitého přístupu ke vzdělání připraveného na míru každému uživateli podle jeho potřeb.

„Hlavním cílem nového modulu je „nepřetržité vzdělávání“ (anglicky continuous learning). Vytvořili jsme nový modul v rámci našeho ATS, kde chceme výrazně lépe pracovat s uživatelskou základnou. Velmi intenzivně se zákazníkům věnujeme především v počáteční fázi spolupráce, ale uživatelé se v čase mění, stejně jako naše recruitment platforma, kterou neustále vylepšujeme. Chceme dosáhnout toho, aby všichni naši uživatelé platformu dobře znali a uměli efektivně využít celý její potenciál. Za tímto účelem pravidelně informujeme všechny uživatele o novinkách přímo v rámci aplikace, vytváříme video tutoriály a obsah, který si uživatel může kdykoliv zhlédnout přímo v aplikaci, případně pročíst, a tak se stát efektivnějším a produktivnějším v dennodenní práci. Pomáháme tak i naším zákazníkům v rámci onboardingu nových zaměstnanců.

Nedílnou součástí této vize je poskytnout naším zákazníkům a uživatelům možnost vzdělávat se i v jiných oblastech, které mají přímou souvislost s oborem náboru nebo HR obecně. Uskutečnili jsme tak integraci s Recruitment Academy v podobě zpřístupnění online kurzů naším zákazníkům. Můžeme tak (A) individuálně pomoci jednotlivým recruiterům zdokonalit se a vzdělávat se v konkrétních technikách a dovednostech nebo (B) postavit zákazníkovi na míru Akademii, která bude odpovídat přesně jeho potřebám.

Continuous / on-demand learning je jedním z moderních trendů a tímto se mu chceme přiblížit,“ popisuje další vývoj Datacruit ATS CEO Zdeněk Bajer.

Přestože nábor je kritickou součástí každé firmy, bývají zavedené náborové modely často zastaralé. V dnešní době potřebují recruiteři využít nové, moderní způsoby, jak najít, zaujmout, oslovit a umístit kandidáty. Moderní recruiter v sobě musí mít kus markeťáka, obchodníka, kariérního poradce a zároveň být technicky schopný. I nadále si tak v Datacruit klademe za cíl pomáhat recruiterům jejich nábor zefektivnit a získat jim více času pro komunikaci s kandidáty a manažery.

Autor: Jana Populová

Datacruit ATS pomůže zefektivnit nábor i vám

Chcete Datacruit vyzkoušet nebo potřebujete více informací?

Ozveme se vám a domluvíme nezávaznou ukázku nebo zodpovíme vaše dotazy.

* Pokud chcete, abychom vám zavolali

Chcete mluvit s naším CEO?
Zavolejte Zdeňkovi Bajerovi na +420 602 576 063.