CASE STUDY: Díky Datacruit ATS je náš nábor agilní a efektivní, říká Zuzana Durňaková z Arriello


Arriello je jedním ze spokojených zákazníků využívajících k řízení recruitment procesů Datacruit ATS. Zuzana Durňaková, Talent Acquisition Manager nám přiblížila celé pozadí přechodu na novou náborovou aplikaci.

Zuzko, představte nám ve zkratce společnost Arriello.

Arriello je konzultační společnost, která se pohybuje v dodávání odborných služeb v oblasti farmakovigilance, regulací a registrací léčiv pro klienty. Těmi jsou farmaceutické společnosti z celého světa. Působíme globálně a naši centrálu najdete v Dublinu, operační centrum máme ale v samém srdci Prahy.

Díky tomu, že u nás pracují lidé 24 národností, máme velmi otevřenou firemní kulturu, ke které neodmyslitelně patří tradice společných pátečních snídaní a třeba i dog friendly office.


Spojení tolika různých národností a globálního působení vás určitě staví před velkou spoustu výzev spojených s recruitmentem. Jak u vás probíhaly náborové aktivity?

Nábor u nás Arriellu byl řízený přes více kanálů, které jsme následně dávali dohromady v jednom Excel souboru. To nám však nevyhovovalo, protože jsme nedokázali trackovat naše aktivity a zdroje kandidátů a případně si u nich vést komunikaci či poznámky a v nich potom vyhledávat. Na správu kandidátů jsme kromě Excelu využívali ještě ZOHO Recruit, který však nepodporuje některé funkce, které při efektivním řízení náborového procesu očekáváte.


A čím vám pomohl přechod na Datacruit ATS?

Datacruit ATS nám zjednodušil život a každodenní aktivity od sledování nově příchozích reakcí přes naše kariérní stránky až po výběr životopisů přes referral program nebo pracovní portály díky jednoduchému napojení do ATS. Všechny reakce se nachází „pod jednou střechou“ a následná komunikace s kandidáty je o mnoho jednoduší a rychlejší.


Je nějaká funkce, kterou u náborového systému obzvláště oceňujete?

Velkou přidanou hodnotou je i možnost generování reportů z průběhu nebo výsledku náborového procesu pro náš management tým. Celý proces je velmi jednoduchý a intuitivní.


Co vás přesvědčilo o tom, že právě Datacruit ATS je ze všech dostupných řešení tou nejlepší možností?

Při výběru nového systému jsme si v Arriellu udělali průzkum trhu všech ATS řešení a Datacruit ATS nám vyšel jako nejvíc vyhovující a odpovídající potřebám naší středně velké firmy, která každým rokem roste a potřebuje nabírat nové kolegy po celém světě.

Určitě nás přesvědčil i vstřícný přístup jednatele společnosti Zdeňka Bajera, který nám ukázal jednotlivé možnosti v demo verzi a zároveň i to, že se na systému stále pracuje a vyvíjejí se další nové funkce. V případě problému není nic jednoduššího než se spojit přímo s týmem Datacruit a oni připraví řešení na míru.


Část vašeho recruitment týmu si Datacruit ATS vyzkoušela již v demo verzi. Jak probíhala následná implementace systému napříč celou firmou?

Proces implementace byl hlavně o seznámení celého týmu s jednotlivými funkcemi Datacruit ATS a z velké části o customizaci a migraci dat. To byla také velká přidaná hodnota, že nám kluci z Datacruit z velké části pomohli přemigrovat data ze ZOHO Recruit do nového systému. Komunikace byla vždy profesionální a na úrovni a implementace tak proběhla hladce.


Naši náborovou aplikaci využíváte v Arriellu již několik měsíců. Jak hodnotíte dosavadní spolupráci?

Určitě jsme velmi rádi, že jsme přešli k Datacruitu a učinili rozhodnutí implementovat nový systém na trackování a správu kandidátů. Největší přínos je v efektivitě a úspoře času a ve výběrovém řízení, a to jak ze strany vůči kandidátům, nebo na druhé straně vůči našim kolegům – hiring manažerům.

Hiring manager portál je další vychytávkou, kterou používáme na denní bázi a zkrátil se nám díky němu reakční čas, kdy jsme schopní kandidátovi poslat zprávu se zájmem pokračovat ve výběrovém řízení a pozvat ho na pohovor k nám do Arriella. Z minulých zkušeností vím, jak je rychlost procesu a agilita v rozhodování klíčová, pokud chcete získat kandidáta a držet jeho angažovanost během celého procesu na vysoké úrovni.

Na závěr děkuji za celý náš Arriello tým společnosti Datacruit, že přišli s řešením, které i Vám ulehčí práci v oblasti náboru nových kolegů.

Zuzana Durňaková, Talent Acquisition Manager



CASE STUDY: KDYŽ CHCETE RŮST A ŘEŠIT NÁBOR EFEKTIVNĚ (PDF)

Autor: Zuzana Bártová

Datacruit ATS pomůže zefektivnit nábor i vám

Chcete Datacruit vyzkoušet nebo potřebujete více informací?

Ozveme se vám a domluvíme nezávaznou ukázku nebo zodpovíme vaše dotazy.

* Pokud chcete, abychom vám zavolali

Chcete mluvit s naším CEO?
Zavolejte Zdeňkovi Bajerovi na +420 602 576 063.