Umělá inteligence a automatizace náboru: Transformace získávání talentů

Funkce ATS

Vítejte v éře nového získávání talentů! Dnešní doba je plná rychlých změn a technologických pokroků, které ovlivňují každý aspekt našich profesních životů. Jedním z těch nejzásadnějších je transformace získávání talentů díky využití umělé inteligence a automatizace. V tomto článku se zaměříme na to, jak tyto trendy mění herní pravidla náborového procesu.

Detail článku

Distribuovaná pracovní síla: Jaké jsou výzvy a příležitosti?

Funkce ATS

Práce na dálku nebo z domova představuje výrazný posun v pracovní kultuře, který zažívá stále rostoucí oblibu v posledních letech. Tento vývoj je podporován moderními technologiemi a globalizací, které umožňují lidem komunikovat a spolupracovat bez ohledu na fyzickou vzdálenost. Přestože tato forma práce nabízí mnoho výhod, jako je flexibilita, možnost lepšího work-life balance a širší dostupnost pracovníků, nesou s sebou i některé výzvy, jež vyžadují pečlivé řešení.

Detail článku

Implementace nových technologií pro efektivní řízení lidských zdrojů

Funkce ATS

V dnešní rychle se rozvíjející korporátní kultuře jsou společnosti stále více závislé na implementaci nových technologií pro efektivní řízení lidských zdrojů. Využití moderních nástrojů a digitálních inovací umožňuje personalistům a manažerům snadněji reagovat na výzvy trhu a optimalizovat pracovní procesy. Následující přehled nabízí podrobnější pohled na klíčové aspekty a výhody, které nové technologie do HR oblasti přinášejí.

Detail článku

Porozumění osobnosti a motivaci při výběru zaměstnanců

Funkce ATS

Na pracovním trhu je klíčové mít silný tým zaměstnanců, kteří jsou motivovaní, produktivní a sdílejí stejné cíle! Při výběru nových zaměstnanců je proto důležité porozumět jejich osobnosti a motivaci. V tomto blogu se podíváme na to, jaké faktory by měly být brány v úvahu při výběru zaměstnanců a jak porozumění osobnosti a motivaci může přinést přidanou hodnotu pro celou organizaci.

Detail článku

Budování ekologicky odpovědných firem a snižování uhlíkové stopy

Funkce ATS

V dnešním světě je otázka udržitelnosti a ekologie stále naléhavější. Více než kdy jindy si uvědomujeme, že naše životní prostředí je křehké a ohrožené. Firmy hrají klíčovou roli v tomto scénáři, a proto je stále důležitější, aby přijaly odpovědnost za svůj dopad na planetu. Budování ekologicky odpovědných firem a snižování uhlíkové stopy se stává prioritou pro všechny, kteří touží po udržitelné budoucnosti!

Detail článku

Oslovování pasivních kandidátů a vyhledávání skrytých talentů

Funkce ATS

Oslovování pasivních kandidátů a vyhledávání skrytých talentů je stále důležitějším aspektem moderního náboru zaměstnanců. Klasické metody náboru již nestačí, protože často nenalézají kandidáty, kteří nejsou aktivní v hledání práce. Proces oslovování pasivních kandidátů a vyhledávání skrytých talentů vyžaduje strategii a zručnost, které se liší od běžného náborového procesu. V tomto článku se podíváme na několik tipů, které vám pomohou efektivněji oslovovat pasivní kandidáty a objevovat skryté talenty!

Detail článku

Employee experience: 7 tipů k produktivitě a spokojenosti

Funkce ATS

Employee experience se stalo jednou z klíčových oblastí, na kterou se zaměřují téměř všechny moderní společnosti. V dnešní době, kdy je boj o talenty vysoce konkurenční, zaměstnanecký zážitek hraje důležitou roli při lákání, motivování a udržení kvalitních zaměstnanců. V tomto článku se podíváme na důležitost zaměstnaneckého zážitku a některé klíčové aspekty, které přispívají k jeho vylepšení.

Detail článku

10 tipů, jak se vyhnout burnoutu u vašich zaměstnanců

Funkce ATS

V dnešním světě práce se stává stále běžnějším, že lidé zažívají pocit vyhoření, což je důsledkem dlouhodobého stresu a přetížení. Tento stav může mít vážné důsledky nejen na psychiku zaměstnanců, ale také na výkon a produktivitu společnosti jako celku. Proto je důležité, abychom jako zaměstnavatelé přijali opatření, která pomohou našim zaměstnancům vyhnout se této nepříjemné situaci. Níže najdete 10 tipů, jak na to!

Detail článku

Mileniálové a Generace Z: jak nastavit HR proces

Funkce ATS

Mileniálové a Generace Z přinášejí do pracovního prostředí nové výzvy, co se týče nastavení HR procesů. Starší generace zaměstnanců se spíše soustředí na výkon, mladší generace vyhledávají více flexibilitu, příležitosti k růstu a vyváženost práce a soukromí. Proto je důležité, aby firmy přizpůsobily své HR procesy potřebám těchto generací a zajistily tak spokojenost a produktivitu svých zaměstnanců.

Detail článku

ChatGPT a OpenAI: využití v oblasti HR

Funkce ATS

V oboru HR se stále hledají nové a inovativní způsoby, jak usnadnit a urychlit procesy spojené s výběrem nových talentů. OpenAI, významný výzkumný institut, přichází s řešením v podobě modelu jménem ChatGPT, který je schopný vést přirozené textové rozhovory. Tento model představuje pro HR týmy velký potenciál pro automatizaci rutinních úkonů a zlepšení efektivity celého výběrového procesu!

Detail článku

Populární benefity pro rok 2023

Funkce ATS

Možnosti v rámci benefitů jsou každým rokem pestřejší. Výhody minulých let už nevnímáme jako benefit, ale standardizované pracovní prostředí. Mezi tyto, již zapomenuté benefity patří práce z domova, flexibilní pracovní doba nebo společenské akce. Nabízí se nám tedy otázka - jak zaujmout potenciální kandidáty a dosavadní zaměstnance v roce 2023? Pojďme se podívat na několik populárních benefitů, které můžou v roce 2023 hrát rozhodující roli.

Detail článku

Staňte se love brandem svých zaměstnanců

Funkce ATS

Kanceláře jako z katalogu, skvělý tým a výběrová káva. Navenek firma, ve které by si přál pracovat každý. Jaká je ale realita? Budování love brandu směrem k zákazníkům je závislé primárně na kvalitě služeb, ztotožnění se se zákazníky, plnění požadavků směřovaných na firmu a marketingových kampaních. Otázka však zní - jak zapůsobit na své zaměstnance a vybudovat nezlomnou firemní loajalitu? Pojďme se podívat na 4 kroky, které vám pomohou v rámci realizace nabídky hodnot pro zaměstnance neboli EVP.

Detail článku

5 kroků k poutavému pracovnímu inzerátu

Funkce ATS

Při zveřejňování volných pracovních pozic je třeba překonat dva hlavní problémy. Prvním je, aby byl váš pracovní inzerát pro kandidáty k vidění a druhým, aby se kandidáti na inzerát také přihlásili. My v Datacruit resp. jobs.datacruit.com vaše pozice rádi zveřejníme, ale stále je hlavně na vás, aby byl váš pracovní inzerát zajímavý a pro kandidáty atraktivní. Jak zařídit, aby zrovna váš inzerát vynikl? Postupujte podle následujících 5 kroků.

Detail článku

Diverzita, rovnost a inkluze na pracovišti

Funkce ATS

Zaměstnanci jsou tím nejdůležitějším kapitálem pro každou firmu. Dobře fungující tým, který dokáže přicházet s inovativními nápady bývá k nezaplacení. Aby takový tým mohl dobře fungovat, je potřeba, aby k tomu měl správné podmínky a prostředí na pracovišti. Zkratka DEI (diversity, equity, inclusion) jsou tři kouzelná písmena, která se v náboru objevují čím dál častěji. Pojďme si vysvětlit jejich význam a jak s nimi naložit!

Detail článku

5 otázek, na které se zeptat při náboru kandidátů na remote pozice

Funkce ATS

Současná doba má několik specifik. Jednak je na trhu velká poptávka po kandidátech, ti jsou ale často skeptičtí ke změně práce v této nejisté době a dále nám do toho zasahuje zvýšená popularita práce na home-office. Ať už tedy nabíráte člověka z druhé strany republiky nebo světa a víte, že většina práce bude odváděna remote, nezapomeňte se při pohovoru zeptat na těchto 5 klíčových otázek!

Detail článku

5 kroků k úspěšnému náboru při využívání hiring manažerského portálu

Funkce ATS

Hiring manažer je stěžejní osobou v náborovém procesu. Kvalitní náborový proces vyplývá ze stylu komunikace mezi sourcery, recruitery a hiring manažery. Vzhledem k pracovní zaneprázdněnosti hiring manažerů se běžně náboru věnuje pouze HR, ale co když si přeje náboru věnovat i hiring manažer? Pak jsme tu právě my s naším hiring manažerským portálem, který je součástí Datacruit ATS!

Detail článku

Jak vybrat ATS?

Funkce ATS

V dnešní době je více než kdy jindy kladen důraz na zefektivnění a automatizaci práce. Jinak tomu není ani v náboru zaměstnanců. Recruiteři potřebují jít s dobou a umět vyhledat, oslovit a zaujmout kandidáty skrze mnoho různých platforem. ATS (Applicant Tracking System) umí usnadnit nábor i vyhledávání kandidátů tím, že dokáže skloubit dohromady téměř všechny složky náboru. ATS pomáhá na jednom místě třídit kandidáty, zaznamenávat vývoj jejich pohovorů, zapojit do náboru manažery, integrovat různé pracovní portály, propojí LinkedIn nebo vlastní kariérní stránky a mnoho dalšího. V dnešním blogu se dozvíte, na co se při výběru ATS zaměřit.  

Detail článku

CASE STUDY: Díky Datacruit ATS jsme sjednotili zdroje kandidátů do jednoho systému

Funkce ATS

V roce 2016 se firma Dixons Carphone rozhodla upgradovat svoje HR a najít lepší systém pro ukládání dat o náborových procesech. Datacruit dokázal ATS systém na míru přizpůsobit všem jejich požadavkům a kritériím. Nyní ATS využívají již 5. rokem a v novém rozhovoru s námi Miroslava Ambrožová sdílela, jak přechod na novou aplikaci probíhal a v jakých směrech jim ulehčil práci.

Detail článku

Datacruit ATS integruje nový vzdělávací modul zahrnující obsah kurzů Recruitment Academy

Funkce ATS

V dnešní době je MS Excel (nebo by měl být) dávno překonaným způsobem ukládání dat o kandidátech v rámci náboru zaměstnanců. Nahradily ho tzv. Applicant Tracking Systems (ATS), které jsou již dlouhou dobu hlavním aktérem v modernizování náborových technologií a neustále se vyvíjí v důsledku měnícího se prostředí na trhu a na základně nejnovějších business trendů. 

Detail článku

Datacruit ATS pomůže zefektivnit nábor i vám

Chcete Datacruit vyzkoušet nebo potřebujete více informací?

Ozveme se vám a domluvíme nezávaznou ukázku nebo zodpovíme vaše dotazy.

* Pokud chcete, abychom vám zavolali

Chcete mluvit s naším CEO?
Zavolejte Zdeňkovi Bajerovi na +420 602 576 063.